subota, 14. kolovoza 2010.

Maddox: Muškarci nisu pičkin dimU jednome tv-intervjuu pajtonovac John Cleese podario nam je zrno mudrosti izbrušeno uz pomoć vječnih šaolinskih staraca koji muda hlade u jednom a bradu češljaju u drugom svijetu, tvrdeći da rijetko koji čovjek postigne zrelost osamnaestogodišnjaka (ili je, hm, čak rekao šesnaestogodišnjaka?). Svi mi cijeli život ostajemo djeca, a muškarci naročito. To nije ugodna znanstvena i filozofska a još manje životna činjenica, ali što se može, treba živjeti s tom urotom iza koje stoje sva tajna društva svijeta, uključujući evoluciju, kvantnu mehaniku i muziku sfera. Možete živjeti u poricanju a možete i jednostavno prihvatiti vlastitu slabost i pretvoriti je ako ne baš u sramotnu prednost a onda barem u glazbenu opsesiju. Jer u "ratu" muškaraca i žena, muškaraca i muškaraca te žena i žena, nitko nikad ne pobjeđuje, svi su unaprijed osuđeni na produžetke, potkradanja, lažiranja i dopingiranja.
Čovjek koji je od veličanja svega omrznutog kod "staromodnog", "neprosvijetljenog" muškarca stvorio franšizu a smrdljivim muškarčinama u kariranim košuljama koji vode križarski rat protiv navale suvremenih poganskih metroseksualaca i drugih muških pičkica skladao himnu, američki je satiričar armenskog podrijetla George Ouzounian, bolje poznat po svom pseudonimu Maddox. Vlasnik je web-stranice koju je nimalo skromno nazvao Najbolja web-stranica u svemiru, a budući da ona bilježi milijunske posjete oduševljenih čitatelja, možda i nije puno pogriješio. Razvijajući svoje sablažnjive, sarkastične a ponajprije duhovite komentare o različitim pojavama suvremenog društva te zastupajući politički nekorektne ideje o “pravom muškarcu” - vrsti sisavca koji je sve što zna naučio još u špilji, dakle onome koji prezire vegetarijance, tuče vlastitu djecu za njihovo dobro a od žene očekuje pseću pokornost i udovoljavanje njegovim primitivnim mačističkim eskapadama – stvorio je corpus hermeticum koji je, poput snažnog prdca (o kojem sam govori) negdje između gađenja i divljenja. Kvaka je u tome što se ne možete odlučiti treba li Maddoxa baciti u kavez pun frustriranih, misionarskih feministica koje mjesecima nisu pojele nekog kamiondžiju ili ga klonirati u milijardu primjeraka i dijeliti ga uz osobnu iskaznicu svakom čovjeku koji zna da neće postati bolji, ma koliko se god trudio.
Maddox je nedavno objavio i knjigu Abeceda muškosti a priprema i ne. Tvrdi da je u privatnom životu predivan, nježan muškarac koji na mig svoje supruge golim rukama nazuva papuče na njezin klitoris.

Nema komentara:

Objavi komentar